1 d´Octubre de 2022 Sabadel-Vic

I no aprenem...any rere any ho repetim.

Gràcies a la currada del meu amic i sherpa, Jordi Egea, tot i la seva absència, per culpa d´una inoportuna lesió d´última hora, que li va fer impossible fer la ruta amb nosaltre, vam fer una clàssica de Bicisprint.

De bon matí arranquem, encara a les fosques, ja que són les 7 del matí, passem pel Bosc de Can Deu, tot veient com despunta el sol, que ofereix unes vistes espectaculars direcció a la serra Marina.

De mica en mica els 13 btteros, avancem, pel riu Ripoll, direcció Castellar, continuem per la pujadadel Puig de la Creu i continuem per la carretera de Gallifa, on pujem per l´asfaltat direcció Coll d´Ases...fins al primer desviament inesperat i inexplorat jejeje (nomès els que ho vam viure, sabem per que estic rient).

Desprès d´un llarg corriol de baixada i de pujada, amb magnifiques vistes de tota la vall, vam tornar a arribar a la pista principal, direcció Castellterçol, per gaudir d´un bon esmorsar a ca La Violeta.

Arranquem pujan i baixant entre granjes, bous i vaques, gaudint del paisatge, passant pels voltants de Moià, direcció Collsuspina, on vam parar a dinar, un espectacular dinar al restaurant La Bufa, junt amb el sherpa i la dona que van aparèixer fent-nos una sorpresa!

Amb lla panxa ben plena vam continuar pujant i pujant fins que vem arribar per damunt dels 1000mts d´altitud, disfrutant de les magnifiques vistes des dels miradors del Montseny i el Pirineu a prop del Castellar i les antenes.

A partir d´aqui vem iniciar el descens, serpentejant per un terreny únic que sembla la lunar! Vam passar pels vorals de Collformic direcció Vic, amb les llums de les nostres bicis il.luminant els camins i fent que la ruta sigui molt divertida tot i que estem cansats, apretem i apretem arribant a Santa Eulàlia de Berga practicament al sprint desprès de 75km i molt desnivell positiu!

Gràcies a l´Anna Costa i la seva familia per la logistica!

Dutxa i a sopar i com que hi ha una festa al poble, dons alguns valents (3 o 4) encara ens van quedar forces per fer algún gyntonic!

 

La Tornada!!!!!!!!!!!!!!!

Arranquem de bon matí, passant primer pel bar a fer un petit esmorsar, direcció a Vic, on deixem la ciutat i acompanyem una estona la riera, que aquest any ni estava abundant ni freda.

Desprès d´uns km´s li diem adeu i emprenem una llarga pujada entre pins, roures i enzines passant pel costat de les cabres d´en Peyu (es notava la olor a cabra!) Al final pujant pujant arribem una altre vegada per damunt dels 1000mts d´alçada tornan a tindre unes vistes espectaculars.

Emprenem la baixada fins que tornem al restaurant la Bufa una altra vegada, per gaudir d´un magnific esmorsar! Tornem a passar pel costat dels 3 roures (el nom no fa justicia, per que haurien de ser els 3 grans roures) i emprenem una altre pujada on tornem a guanyar els 1000mts. d´alçada, un altre cop, passant per boscos i miradors com el de Sant Cugat de Gavaldons disfrutant i disfrutant dels paisatges tot i el cansament acumulat.

Ens dirigim cap a Sant quirze de Safaja on alguns dels companys, per necesitat de logistica, van continuar per carretera, però un irreductible petit grup de 6 "makinorres" vam seguir tot visitant, desprès d´un corriol no apte per covards la impresionant Bauma de l´Espluga,on vem gaudir de l´epectacularitat d´aquesta cova natural.

A continuació vam fer parada obligada a la Fonda, a pendre un refrigeri i agafar forces, ja que sabiem el que ens esperava acontinuació!

Tot vorejant el riu, vam trencar a la dreta tot començant a pujar, a pujar i quan ens vem adonar ja estavem als peus del Castell de Gallifa (fàcil, fàcil..)

Des d´allà tot baixada, pistaaaa! Parem a Castellar del Vallès, entrepà a les 5 de la tarda i cap a casa com si res, desprès de 89 km i més de 1.700 mts de desnivell positiu!

En resum 2 dies d´aventures, si , si aventures per llocs inexplorats, alegria, companyerisme, esforç, riures àpats i més àpats i al final... una més per afegir al sac.

Tornarem l´any que ve. Com deia un amic meu: "Salut i força al pedal, companys"